Fremtidsfuldmagt

- en sikkerhed for dig og din families fremtid.

Fremtidsfuldmagt

Den Grønne Jurist tilbyder at lave en fremtidsfuldmagt - en fuldmagt der kan sammenlignes med en forsikring. Man håber aldrig at få brug for den, men skulle uheldet indtræde, så er man sikret.

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt tager højde for den situation, at du på et tidspunkt bliver ude af stand til selv at varetage dine økonomiske og personlige interesser på grund af sygdom eller mental svækkelse, herunder blodprop, demens mv.

Skulle dette ske, vil en fremtidsfuldmagt kunne sættes i kraft, og den person, som du på forhånd har givet fuldmagt, kan nu handle på dine vegne.

Det vil typisk være din ægtefælle eller en anden person, der i forvejen står dig nær. Du kan også vælge flere fuldmægtige.

Hvad er alternativet?

Hvis du ikke er i stand til at varetage dine økonomiske og personlige interesser, af den ene eller anden årsag, og du ikke har tegnet en fremtidsfuldmagt, er alternativet et værgemål. Dine pårørende kan søge om værgemål på dine vegne via det offentlige (Familieretshuset).

Familieretshuset indhenter udtalelse fra personens læge og evt. den institution, som vedkommende bor på. Hvis personen, der søges værgemål for, ikke ønsker dette, sendes sagen videre til retten.

Et værgemål kan være en langsommelig og opslidende affære, som kan forsinke hussalg, plejehjemsplads mv. 

Få en uforpligtende snak med vores jurister

Den grønne jurist tilbyder en uforpligtende snak omkring fordele og muligheder for at udarbejde fremtidsfuldmagter.

Vi har mange års erfaring og tilbyder en fast pris for udarbejdelse af fremtidsfuldmagter. Vi yder desuden rabat, hvis ægtefæller/samlevende tegner ensartede fremtidsfuldmagter samtidig.

Du finder juristerne på vores seks rådgiverkontorer i Odense, Svendborg, Løgumkloster, Varde, Vejle og Ry.

Læs mere i vores borchure her: Fremtidsfuldmagt - hvad er det?