Den grønne Jurist tilbyder lokal rådgivning til dig, der overvejer at lave en ægtepagt.
Hvornår giver det mening at lave en ægtepagt?
Hovedreglen ved en skilsmisse er groft sagt, at hver ægtefælle skal aflevere halvdelen af sin formue til den anden ægtefælle.
Det gælder uanset om det er slægtsgården, der er medbragt ind i ægteskabet, eller en betydelig arv, der tilfalder en ægtefælle før eller under ægteskabet.
Det gælder også den ene ægtefælles selvstændige virksomhed, uanset om det er landbrug, industri eller noget helt tredje.
Hvis den anden ægtefælle ikke har formue, men derimod gæld, så risikerer man at den formuende ægtefælle skal betale penge til den andens kreditorer.
Disse regler gælder også, hvis man lever lykkeligt, til den ene dør.
Så gøres boet op på samme måde, og hvis den førstafdøde ægtefælle efterlader sig stor gæld, skal halvdelen af den længstlevende ægtefælles formue først og fremmest gå til betaling af disse kreditorer.
Den eneste måde, hvorpå et ægtepar selv kan aftale sig ud af sådanne risici, er ved at oprette en ægtepagt, der skal tinglyses.
Skræddersyet ægtepagt, der giver mening for jer
Det er muligt at skræddersy en ægtepagt stort set, som man vil have det.
F.eks. at ægtepagten kun skal gælde i en bestemt årrække, eller at det kun skal omfatte nogle bestemte aktiver, eller aktiver, der erhverves efter et bestemt tidspunkt mv.
Der er mange muligheder, og derfor er det vigtigt, at man får professionel rådgivning om de muligheder, der er for at efterkomme ægteparrets konkrete ønsker.
I er altid velkommen til at tage en uforpligtende snak med en af vores jurister, der har stort erfaring med at udarbejde ægtepagter. I finder os på seks rådgiverkontorer i Odense, Svendborg, Løgumkloster, Varde, Vejle og Ry.